Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Στιγμές απο......

Στιγμές απο.....

Τη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου "Μείνε μαζί μας βραδιασε", στον χώρο ενοριακών δραστηριοτήτων του ναού μας.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:
π.Χριστόδουλος Μπίθας
π.Τύχων Κουτσοφίος
κα Σοφία Χατζη

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικόΑπόσπασμα απο το romfea.gr

"Δεν μπορείς ποτέ να περιχωρήσεις την ομορφιά του τέλους, την ολοκλήρωση του φτασίματος, αν δεν ζήσεις το ταξίδι. Τα πάντα είναι το ταξίδι, όλα βρίσκονται στην πορεία".
Σε μία πορεία λοιπόν, ακολουθώντας τα χνάρια του Χριστού, μας προσκαλεί το νέο βιβλίο του Διευθυντού του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πρωτ. Βασιλείου Χριστοδούλου, με τίτλο «Μείνε μαζί μας, βράδιασε», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Γρηγόρη.
Ο συγγραφέας αναλύοντας και ερμηνεύοντας με το δικό του μοναδικό και ποιητικό τρόπο την προς Εμμαούς πορεία του Χριστού με δύο από τους μαθητές Του, μας προσφέρει ένα μοναδικό ανάγνωσμα που με συγκίνηση, δέος και αγωνία παρακολουθεί ο αναγνώστης.
Ένα αναστάσιμο και δοξολογικό κείμενο που μας χαρίζει μια ανεπανάληπτη συνοδοιπορία στα χνάρια του Ιησού.
Μας καλεί να ακολουθήσουμε κι εμείς τους μαθητές Του κάνοντας μία εκ των έσω βυθοσκόπιση της ψυχής μας αφουγκράζοντας την πορεία που οδηγεί στη δική μας πνευματική Ανάσταση. 
«Ένας γνήσιος αναζητητής του Θεού θα συνειδητοποιήσει ότι τα βιβλία συνιστούν μία πορεία προς τους Εμμαούς. Σε φτάνουν μέχρι την πόλη. Για να σου γνωσθεί και αποκαλυφθεί ο Θεός θα πρέπει να πας παραπέρα. Εάν δεν μεσολαβήσει ένα δυνατό, προσωπικό βίωμα, ο Θεός θα παραμείνει για πάντα στον χώρο της πληροφορίας, της σκέψης, της θεωρίας, του 
Το τέλος αυτής της πορείας είναι εκεί που ξεκινάμε και θα το γράψει ο καθένας μας με τη δική του προσωπική αναζήτηση και διαδρομή.
«Μία πορεία αφιερωμένη στα χνάρια που στον Παράδεισο πια θα αναζητώ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου