Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος εορτάσαμε τη Βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στο ναό μας! Φέτος η προσέλευση του κόσμου ήταν περισσότερη από κάθε άλλη χρονιά. Λίγο ο καλός καιρός, λίγο οι δυσκολίες που περνάμε όλοι, βοήθησαν στο να προσέλθουμε και να ζητήσουμε τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. 
   
ΦΟΡΗΤΉ ΕΙΚΟΝΑ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

 Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας και αφού κοινώνησε πλήθος κόσμου, τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΣΤΟΝ Μ.ΑΓΙΑΣΜΟ

Όταν ολοκληρώθηκε και ο Μ.Αγιασμός,όλοι οι πιστοί προσκύνησαν τον Σταυρό, πήραν Αντίδωρον και κατευθύνθηκαν προς την Πύλη Ε12 του λιμένος Πειραιά.


Εκεί μας περίμεναν πλοία του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκά πλοία από τα οποία βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό τέσσερις νέοι.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ  ΠΟΥ ΡΙΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Αφού επιβιβάσθηκαν στο πλοίο του Λιμενικού οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες, τελέσθηκε ακολουθία και έγινε τρεις φορές η κατάδυση του Σταυρού στα νερά του Πειραιά.Ο πιο γρήγορος νέος που έπιασε πρώτος τον Σταυρό, εκτός από την ευλογία του Κυρίου μας, έλαβε και ως αναμνηστικό δώρο έναν ασημένιο Σταυρό για το λαιμό.


Ο ἐν ᾽Ιορδάνῃ ὑπό ᾽Ιωάννου βαπτισθῆναι καταδεξάμενος διά τήν ἡμῶν σωτηρίανΧριστός ὁ ἀληθινός Θεός ημών, να ευλογεί, να αγιάζει και να χαριτώνει όλους τους πιστούς, τους νέους της ενορίας μας, το λιμενικό σώμα και όλους όσους εργάσθηκαν εις την κατά Θεόν ευόδωσιν της λαμπράς ταύτης εορτής των Θεοφανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου